close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Den bedste rugbrøds-klapper

Den bedste rugbrøds-klapper

Den økologiske Riberhus ost er en kitmodnet danbo-ost med stor smag og en enestående fedme. Ostehåndværket er i højsædet på Tistrup mejeri og det kan smages i denne klapper med hjemmebagt rugbrød, bønnepesto og grillede grøntsager.

Ingredienser

  • 300 g kogte grønne bønner
  • 40 g grofthakkede mandler
  • 20 g olivenolie
  • 10 g frisk salvie
  • 3 g groft salt
  • 2 g friskkværnet peber
  • 400 g squash i lange skiver
  • 400 g røde peberfrugter i 10 brede både
  • 10 g olivenolie
  • 3 g groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 1 portion
Bønnepesto

Kom bønner, mandler, olie og salvie i en foodprocessor og blend til en ensartet blanding. Tilsæt salt og peber og smag til.

Vend squashskiver og peberfrugt i olie og vend det sammen med salt og peber. Tilbered grøntsagerne på grillen, på en grillpande eller ved høj temperatur i ovnen. De må gerne få meget farve, så de giver den grillede/bitre smag til den færdige sandwich.

Rist rugbrødsskiverne let i ovnen og fordel pestoen på alle skiverne. Læg de 10 sandwich sammen om de grillede squash, peberfrugt og en skive ost. Del evt. rugbrødsklapperne i trekanter med et spyd i hver.

Energi 15470 kJ
Protein 14%
Kulhydrat 62%
Fedt 24%