close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Eton mess med sensommerbær og skovbærcrumble

Eton mess med sensommerbær og skovbærcrumble

Eton mess i en forfriskende sensommerversion med pisket cremefraiche, skovbærcrumble, marengs og sensommerbær.

Ingredienser

Marengs
  • 30 g æggehvider
  • 25 g sukker
  • 25 g flormelis
Skovbærcrumble
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 50 g koldt smør
  • 15 g frysetørrede hindbær - blendet
Vaniljecreme
  • 750 g blandede bær , fx hindbær, brombær, blåbær og kirsebær
Pynt
  • rød skovsyre
  • 10 personer
  • 65 minutter
Marengs

Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Sigt flormelis og vend det i blandingen. Sæt ca. 25 små toppe (á ca. 1 spsk) på en plade med bagepapir - brug gerne en sprøjtepose. Bag marengsene. Løft bagepapiret over på en rist og lad dem afkøle.

Skovbærcrumble

Bland sukker, hvedemel og mandelmel. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen. Fordel smuldredejen i et tyndt lag på en plade med bagepapir. Bag crumble-dejen midt i ovnen - vend rundt et par gange under bagningen. Lad blandingen køle helt af og bland med de frysetørrede hindbær.

Vaniljecreme

Pisk cremefraiche, flormelis og vaniljekorn luftigt med en håndmixer. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en lille, rund tyl og læg den i køleskabet.

Fordel skovbærcrumble på 10 kolde tallerkener. Anret bær, vaniljecreme og knuste marengs herpå og pynt med rød skovsyre.

Tip

Desserten kan laves med en frossen skovbærblanding i stedet for friske bær. Kog 300 g skovbær op med 15 g sukker. Lad blandingen afkøle tildækket i køleskabet. Pynt evt. med et par friske bær.

Bagetid - marengs

Ca. 2 timer ved 100° - traditionel ovn.

Bagetid - skovbærcrumble

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Energi 10830 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 38%
Fedt 57%