close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Flødebagte jordskokker med sennep og æble

Flødebagte jordskokker med sennep og æble

Jordskokker går med sin nøddeagtige og sødlige smag godt i spænd med noget syrlige råvarer, som fx citron, grov sennep og friske æbler. Flødebagte jordskokker er en super hurtig og meget velsmagende ovnret, der kan serveres til både fisk og kylling eller som selvstændig vegetarret.

Ingredienser

  • 2 kg jordskokker
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 300 g vand
  • 100 g grov sennep
  • 4,5 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 30 g citronsaft
  • 10 g frisk timian
  • 9 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g æbler
Tilbehør
  • 1250 g stegt kyllinger
  • 600 g groft brød
  • 10 portioner

Vask jordskokkerne grundigt, så der ikke er jord på. Skær jordskokkerne ud i grove stykker, ca. 2 x 2 cm. Og læg dem op i et ovnfast fad. Rør fløde, vand, sennep, citronskal og -saft, salt og peber sammen i en skål. Hak timian og kom halvdelen op i fløden og rør rundt. Hæld flødeblandingen ud over jordskokkerne og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180°. Bag jordskokkerne i 25-30 min., indtil de har suget en stor del af fløden til sig og er blevet flotte gyldne på toppen. Tag fadet ud af ovnen og lad det køle af i et par min. Skær æblerne ud i tynde både og vend med resten af det hakkede timian. Kom æblebådene på toppen af jordskokkerne og server mens jordskokkerne er varme og dejligt bløde, med de sprøde friske æbler på toppen.

Energi 26660 kJ
Protein 24%
Kulhydrat 40%
Fedt 36%