close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Flødegratineret sommerkål med sprødt rugbrød og krydderurter

Flødegratineret sommerkål med sprødt rugbrød og krydderurter

Let stuvet sommerhvidkål med Unika® havgus, citron og persille. Toppet med sprød ri,tet rugbrød og serveret med nye kartofler og kylling. Den stuvede hvidkål gratineres i ovnen, så den får en smuk og gylden overflade. Den stuvede hvidkål kan gøres klar i fadet dagen før, så den blot skal bages og pyntes lige inden servering.

Ingredienser

Sprødt rugbrød
  • 200 g rugbrød i 10 eller 20 meget tynde skiver
  • 28 g koldpresset rapsolie
  • 3 g havsalt
  • 1250 g hvidkål
  • 600 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
  • 6 g havsalt
  • friskkværnet peber
  • muskatnød
  • 4 g citronskal (usprøjtet)
  • 50 g citronsaft
  • 50 g fintrevet Unika økologisk Havgus 50+ L
  • 36 g grofthakket bredbladet persille , kørvel eller anden krydderurt
Hertil
  • 1250 g grillet kyllingefileter
  • 2,5 kg kogte kartofler
  • 10 portioner
Sprødt rugbrød

Læg rugbrødsskiverne på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir, og tryk dem evt. helt flade med hånden. Dryp med rapsolie og salt. Bag rugbrødsskiverne i ovnen ved 160° i 10-12 min., indtil de er helt sprøde. Tag de sprøde rugbrød ud, og lad dem hvile på en bagerist – de bliver ekstra sprøde, når de er kølet af.

Snit hvidkålen i grove stykker, og kom dem i en gryde sammen med 2 dl vand og lidt salt. Damp hvidkålen under låg i 6-8 min., så den falder sammen og bliver mør. Hæld vandet fra kålen, og tilsæt fløde og mælk, og krydr med salt, peber og revet muskatnød. Lad fløden koge ind i hvidkålen, indtil det begynder at tykne og får cremet konsistens, ca. 8-10 min. Smag kålen til med fintrevet citronskal, citronsaft og kom op i et ovnfast fad. Drys med revet ost på toppen og sæt i ovnen. Bag/gratiner kål i ovnen i 7-8 min. Ved 220°, så det får en flot gylden overflade. Tag kål ud af ovnen og drys med sprødt rugbrød og hakkede krydderurter på toppen.

Energi 27250 kJ
Protein 23%
Kulhydrat 35%
Fedt 42%