close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Flødekartofler

Flødekartofler

Flødekartofler med frisk dansk piskefløde - det kan smages!

Ingredienser

  • 1500 g kartofler i skiver
  • 150 g finthakkede løg
  • 6 g finthakkede friske timianblade
  • 1 g fintrevet muskatnød
  • 15 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter Arla® piskefløde 38%
  • 10 personer

Læg kartofler, løg, timian, muskatnød, salt og peber taglagt i en halv gastronom eller i en foliebakke. Hæld fløden over kartoflerne. Bag flødekartoflerne til de er møre og fløden er dejlig cremet.

Ud af huset - take away

Skal flødekartoflerne ud af huset, vil vi anbefale en opvarmning i ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Tip

Du kan sætte dit eget touch på dine flødekartofler. Prøv fx at tilsætte stegt bacon, friske krydderurter, grillede peberfrugt eller squash i tern, soltørrede tomater eller gratiner flødekartoflerne med ost.

Bagetid

60 - 75 min. ved 150° - varmluft

Energi 20740 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 27%
Fedt 68%