close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Formiddagsbrød af boghvede og æble

Formiddagsbrød af boghvede og æble

Det glutenfrie, trekantede frø med den nøddeagtige smag dyrkes økologisk i Danmark. I denne opskrift får du frøet i to vidt forskellige konsistenser, som vil behage mundfølelsen – en tæt grød med syrlige æbler og knasende sprødt krydret knas. Skyr binder det sammen og tilfører friskhed til formiddagsmåltidet.

Ingredienser

Det sprøde:
  • 20 g sukker
  • 2 g stødt kanel
  • 25 g vand
  • 100 g hel boghvede
Cremen:
Grøden:
  • 100 g hel boghvede
  • 500 g vand
  • 400 g skrællede, syrlige æbler i små tern, fx belle de boskoop
  • 5 g groft salt
  • evt. lidt sukker , hvis æblerne er meget syrlige
  • 10 portioner
  • 60 minutter
Det sprøde

Smelt sukker og kanel i vandet og bland boghveden heri. Hæld blandingen ud på en plade med bagepapir og bag det i ovnen. Boghveden skal være gylden og sprød og sukkeret let karamelliseret. Lad det køle af på en bagerist.

Cremen

Rør skyr sammen med fløden så det bliver lækkert cremet.

Grøden

Skyl boghveden til grøden i kogende vand, så undgår du den "røde" farve i grøden. Kom boghvede og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i ca. 10 min. og tilsæt æbletern. Lad det koge videre ved jævn varme 35 min., så æblerne koger helt ud, men stadig har en chunky struktur. Tag grøden af varmen og smag til med salt. Hvis æblerne er meget sure, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt sukker. Server grøden varm eller kold i små skåle. Top op med lidt skyrcreme og et godt drys af de sprøde boghvedekerner.

Bagetid

30-45 min. ved 160°

Energi 5260 kJ
Protein 18%
Kulhydrat 73%
Fedt 9%