close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Frugt focaccia

Frugt focaccia

Ingredienser

  • 5 dl koldt vand
  • 100 g Arla A38® naturel 0,5% økologisk
  • 10 g gær
  • 200 g æbler (groftrevet)
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk smør - smeltet
  • 550 g tipo 00 - hvedemel eller Ølandshvede
  • 200 g fuldkornsspeltmel eller fuldkorns-Ølandshvede
  • 50 g groft rørsukker
  • 6 g groft salt
  • 75 g rosiner
  • 75 g tørrede abrikoser skåret i små tern
  • 50 g hasselnødder (grofthakkede)
Pensling
  • 50 g Arla A38® naturel 0,5% økologisk
  • 12 g groft rørsukker
  • 30 portioner

Dag 1: Kom vand, A38®, gær, æble, smør, mel, rørsukker og groft salt i en røreskål. Kør roligt ingredienserne sammen i ca. 1 min med en dejkrog. Skru op på fuld hastighed og kør dejen i 10-12 min. eller til dejen samler sig og ”klasker” mod skålen. Tilsæt rosiner, abrikoser og hasselnøddekerner og kør i yderligere 1 min. Kom dejen i 2 halve gastronombakker med bagepapir. Lad dejen hæve tildækket på køl i 20-24 timer.

Dag 2: Tag dejen fra køl og lad den temperere på bordet i ca. 2 timer. Pensl forsigtigt brødet med A38®. ”Prik” brødet godt med fingrene og strø med rørsukker. Bag brødet midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° (varmluft). Lad brødet køle af på en bagerist.

Brødet er et godt og sundt alternativ til eftermiddagskagen.

Energi 16690 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 74%
Fedt 18%