close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Fyldte tomater med korn og krydderurter

Fyldte tomater med korn og krydderurter

Hvem husker ikke den fyldte tomat med bacon, svampe og piskefløde. Her er den i en helt ny og moderne udgave. Fyldt med grønt, korn og friske krydderurter der sammen med de bage tomaterne giver en himmelsk mundfuld og ser samtidig flotte ud på buffeten.

Ingredienser

  • 20 20 tomater
  • 200 g hakket zittauerløg
  • 12 g hakkede hvidløg
  • 500 g hakket bladselleri
  • 20 g olivenolie
  • 400 g kogte hvedekerner , perlebyg eller andre kogte korn (ca. 200 g rå korn)
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g friske gedeoste
  • 40 g hakket persille
  • 20 g hakket kørvel
  • 20 g hakket basilikum
  • 12 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 g olivenolie
  • 10 portioner

Skær et låg af tomaterne og grav tomatfyldet ud med en teske (gem fyldet til suppe, sauce el.lign.). Sauter løg, hvidløg og bladselleri ganske kort tid i olivenolie. Tag det af varmen og bland med kogte korn, fløde, gedeost, hakkede krydderurter, salt og peber. Kornfyldet må ikke blive for flydende. Smag til og kom kornfyldet i tomaterne. Sæt de fyldte tomater i et smurt, ovnfast fad og dryp dem med olivenolie. Bag tomaterne i ovnen ved 225° i 15-20 min, så de er bagt igennem og flot gratinerede på toppen. Server tomaterne varme eller kolde som selvstændig frokost/vegetarret eller som tilbehør til hovedmåltid. Tip: I stedet for gedeost kan du bruge flødeost.

Energi 12920 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 38%
Fedt 53%