close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Glaskål med ærtedip

Glaskål med ærtedip

Lækker snack! Denne grønne duo klæder ethvert mødebord. Glaskålens sprødhed giver fornyet energi og den græsgrønne ærtedip får rummet til at lyse op i frodigt forår, selv på en grå efterårsdag. Ydermere er snacken super let at lave, giver god køkkenøkonomi og point på nøglehulsmærke-kontoen. Glaskål, som også kaldes knudekål, har saftigt og sprødt kød med en mild, nærmest sødlig kålsmag og kan høstes fra den danske muld fra september til januar.

Ingredienser

  • 500 g friske eller frosne, optøede ærter
  • 5 stilke mynte
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 2 g citronskal (usprøjtet)
  • 6 g salt
  • friskkværnet peber
  • 1000 g glaskål
  • 10 portioner

Blend ærter og friskhakket mynte til en ensartet masse. Bestem selv om den skal være grov eller fin. Tilsæt fløde, citronskal, salt og rigeligt friskkværnet peber. Blend hurtigt sammen og smag dippen til. Smag på glaskålen og vurder om skallen kan spises. Skræl den evt. og udskær den herefter i tykke stave. Server dem sammen med den kolde dip og evt. stave af ristet rugbrød.

Energi 3770 kJ
Protein 59%
Kulhydrat 18%
Fedt 23%