close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Græskarmuffins med kanel og ingefær, toppet med orange flødeskum

Græskarmuffins med kanel og ingefær, toppet med orange flødeskum

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 100 g majsolie
  • 104 g æg
  • 150 g hvedemel
  • 10 g stødt kanel
  • 10 g stødt ingefær
  • 5 g fint salt
  • 5 g natron
  • 200 g revet græskar
  • 25 g hakkede, letristede valnødder
  • 25 g græskarkerner
Orange flødeskum
  • 100 g fintrevet græskar
  • 20 g havtorn
  • 30 g flormelis
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Pisk sukker og olie cremet og pisk æggene i et ad gangen. Pisk rigtig, rigtig godt. Bland mel, kanel, ingefær, salt og natron og sigt det i dejen. Tilsæt græskar, hakkede kerner og nødder. Fyld dejen i muffinforme eller en smurt springform. Bag ved 175° i ca. 45 min. Små muffins skal bage 20-30 min. Lad dem køle af på en bagerist. Pisk fløden til flødeskum. Knus havtornbærrene med et piskeris i en skål og vend heri græskar, flormelis og den stiftpiskede fløde. Lad kagen køle helt af og pynt med det orange flødeskum. Server straks. Tips: Du kan, for et lidt skarpere flødeskum, skrue op for både havtorn og flormelis. Du kan også tilsætte lidt appelsinsaft.

Energi 13480 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 40%
Fedt 54%