close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Gratinerede porrer med rosmarinkrumme

Gratinerede porrer med rosmarinkrumme

Gratinerede porrer i fløde er en skøn vegetarret eller lækkert tilbehør til fx fisk.

Ingredienser

  • 1 kg rensede hele porre
  • 500 g mælk
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 g fintrevet muskatnødder
  • 20 g majsstivelse - fx Maizena udrørt i lidt koldt vand
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 60 g rasp eller tør brødkrumme
  • 60 g revet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk (eller anden ost med masser af smag)
  • 10 g hakkede friske rosmarinblade
  • 8 g hakket hvidløg
  • 5 g renset grønne chilipebere
  • 10 portioner

Kog porrerne i saltet vand i ca. 10 min., til de er møre og stadig har bid. Dræn vandet fra og lad porrerne tørre godt i hulbakker.

Kog mælk op med salt, peber og muskatnød. Jævn mælken med maizena og lad den koge nogle minutter til en ret tyk mælkesovs. Tilsæt til sidst fløden. Således bevares den friske flødesmag.

Kom brødkrumme, ost, rosmarin, hvidløg og chili i en foodprocessor og kør det til en ensartet rasp. Skær porrerne i passende stykker (5-7 cm) og anret dem i smurte ovnfaste fade. Dæk porrerne med den hvide sovs. Fordel rosmarinraspen herpå i et jævnt lag. Bag porrerne i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Bagetid

Ca. 30 min. ved 175°.

Energi 5830 kJ
Protein 17%
Kulhydrat 42%
Fedt 41%