close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Gratinerede porrer med rosmarinkrumme

Gratinerede porrer med rosmarinkrumme

Ingredienser

  • 1000 g rensede hele porrer
  • 500 g mælk
  • 5 g salt
  • masser af friskkværnet peber
  • 3 g fintrevet muskatnødder
  • 20 g majsstivelse - fx Maizena udrørt i lidt koldt vand
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 60 g rasp eller tør brødkrumme
  • 60 g revet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk (eller anden ost med masser af smag)
  • 10 g hakkede friske rosmarinblade
  • 8 g hakket hvidløg
  • 5 g renset grønne chilipebere
  • 10 portioner

Kog porrerne i saltet vand i ca. 10 min., til de er møre og stadig har bid. Dræn vandet fra og lad porrerne tørre godt i hulbakker. Kog mælk op med salt, peber og muskatnød. Jævn mælken med maizena og lad den koge nogle minutter til en ret tyk mælkesovs. Tilsæt til sidst fløden. Således bevares den friske flødesmag. Kom brødkrumme, ost, rosmarin, hvidløg og chili i en foodprocessor og kør det hele til en ensartet rasp. Skær porrerne i passende stykker (5-7 cm) og anret dem i ovnfaste fade, smurt med olivenolie. Dæk porrerne med den hvide sovs. Fordel herover rosmarinrasp i et jævnt lag. Bag porrerne i ovnen ved 175° i ca. 30 min. til porrerne er gennemvarme og toppen er gyldenbrun og sprød. De gratinerede porrer er dejligt tilbehør til fiskefrikadeller og sprængt gris eller kalv.

Energi 5830 kJ
Protein 17%
Kulhydrat 42%
Fedt 41%