close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Grillet agurk med brunet smør, kapers og flødeost

Grillet agurk med brunet smør, kapers og flødeost

Sommersalat i nye klæder på sprødt rugbrød med brunet kryddersmør og grillede agurker.

Ingredienser

  • 100 g Lurpak® smør
  • 1 kg agurk
  • 275 g hjertesalat
  • 2,5 g groft salt
  • friskkværnet peber
Flødeostecreme
  • 75 g finthakkede skalotteløg
  • 50 g grofthakkede kapers
  • 25 g lys sojasauce
  • 25 g fintklippet purløg
  • 500 g ristet rugbrød
  • 100 g radiser i tynde skiver
  • 100 g radiser i tynde skiver
  • 10 portioner

Brun smørret til det er gyldent og dufter af saltkaramel. Tag gryden af varmen.

Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske (gem kernerne). Del agurkerne i ca. 10 cm lange stykker. Skær hjertesalat i ca. 10 både. Grill agurker og salat på en varm grillpande - til de har grillstriber. Drys grøntsagerne med salt og peber.

Flødeostecreme

Rør flødeost og agurkekerner sammen i en skål til en creme. Tilsæt peber og smag til.

Bring det brunede smør i kog. Tilsæt løg og kapers og lad det simre et par minutter. Tilsæt soja og purløg og rør det hele godt sammen.

Smør rugbrødsskiverne med flødeostecreme - og top op med grillet agurk og salatbåde. Fordel det brunede kryddersmør ovenpå sammen med radiser.

Tip

Server evt. modnet sild eller røget fisk til retten.

Energi 9480 kJ
Protein 10%
Kulhydrat 46%
Fedt 44%