close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Grillet agurk vendt med dild og fløde

Grillet agurk vendt med dild og fløde

Nye måder at få agurk på – her grillet og vendt med skøn økologisk fløde og masser af dild. Den sprøde grillede agurk gå går perfekt sammen med den runde og fyldige fløde og den friske citron. Grill, agurk, fløde, dild og citron, så er sommeren i fuld gang.

Ingredienser

  • 2 kg agurker
  • 30 g olivenolie
  • 6 g salt
  • 6 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 15 g citronsaft
  • 2 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 20 g dild
  • 3 g salt
Pynt
  • dildkvist
  • 10 portioner

Skræl agurkerne og skær enderne af. Flæk dem på langs og kom dem i et fad og vend dem med lidt olivenolie. Varm en grillpande op, så den er meget varm og læg agurkerne på med skærefladen nedad. Grill agurkerne i ca. 2-3 min. indtil de får et flot grillmønster og bliver lidt bløde, det er dog vigtigt, af de stadig har bid. Tag agurkerne af panden og læg dem tilbage i fadet. Krydr med salt og friskkværnet peber. Kom fløde i en gryde og reducer til det halve. Smag fløden til med saft og skal af citron, salt og friskkværnet peber og masser af hakket dild. Skær agurkerne ud i mindre stykker og vend dem i dildfløden. Pynt med dildkviste og server. Servering: Til saltet laks eller anden stegt eller grillet fisk.

Energi 11050 kJ
Protein 4%
Kulhydrat 9%
Fedt 87%