close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Grillet grønkålssalat med yoghurtmarineret kylling

Grillet grønkålssalat med yoghurtmarineret kylling

Ingredienser

Yoghurtmarineret kylling
  • 300 g Kløver® yoghurt 10% græsk inspireret
  • 5 g fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 15 g limesaft
  • 4 g garam masala
  • 6 g groft salt
  • 500 g kyllingefileter
  • friskkværnet peber
Grillet grønkål
  • 500 g rensede ribbede grønkålsblade
Vaskede ostekorn
  • 1 kg Arla Harmonie® økologisk hytteost 4%
  • 500 g pærer - fx conference i små tern
  • 15 g limesaft
  • 40 g flydende honning
  • 3 g fint salt
  • 150 g tørrede figner i tynde strimler
  • 50 g ristede grofthakkede hasselnødder
  • friskkværnet peber
Hertil
  • 500 g fuldkornsbrød - fx. groft flute
  • 10 portioner

Yoghurtmarineret kylling: Rør yoghurt, limeskal, limesaft, garam masala, salt og peber godt sammen. Vend kyllingen i marinaden og mariner i mindst 3 timer, men gerne længere. Tag kyllingefileterne op af marinaden og steg dem i ovnen i ca. 15 min. ved 200°. Afkøl og skær kødet i tynde skiver.

Vaskede ostekorn: Kom hytteosten i en skål med koldt vand. Skyl osten i rent vand 2-3 gange til vandet er klart. Lad ostekornene dryppe af i en sigte.

Grillet grønkål: Grill grønkålen direkte under grill, fx i en salamander ca. 1 min. eller til kålen falder sammen og bliver lysegrøn.

Vend grønkål, ostekorn, pære og de øvrige ingredienser sammen. Anret salaten med kylling og drys med figner, ristede hasselnøddekerner og friskkværnet peber.

Tip grillet grønkål: Når man griller grønkål, får man samme resultat, som hvis man havde givet det en meget hurtig blancering. Men man undgår, at grønkålen bliver våd. Den holder sig sprød og tør. Alternativt kan grønkålen brændes let med en gasbrænder.

Energi 17140 kJ
Protein 32%
Kulhydrat 52%
Fedt 16%