close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Grønkålsmuffins med brie og muskatnød

Grønkålsmuffins med brie og muskatnød

Flotte, grønne muffins. Her fyldt og toppet med økologisk brie og Arla Unikas Digekrone. Perfekt tilbehør til supper, salater - eller bare som de er til et fyldigt mellemmåltid.

Ingredienser

  • 100 g æg
  • 8 g natron
  • 8 g bagepulver
  • 4 g groft salt
  • 2 g cayennepeber
  • 1 stødt muskatnød
  • 1 g friskkværnet peber
  • 230 g hvedemel
  • 150 g iskold Castello® økologisk brie i små tern
  • 25 g fintrevet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk
  • 1 portion

Opvarm smør og mælk i en gryde. Tilsæt den snittede grønkål lige før mælken kommer i kog og skru ned for varmen. Lad kålen simre i ca. 10 min. til den er helt mør. Blend det hele i en foodprocessor til en ensartet blanding (der må gerne stadig være stykker af grønkålen) og lad det køle af i en skål.

Pisk æg, natron, bagepulver, salt og krydderier i den afkølede kålmasse. Bland melet i dejen og til sidst osteternene. Smør muffinformene med lidt fedtstof og fyld formene ⅔ med dej. Drys fintrevet digekrone på toppen og bag grønkålsmuffins til de er gyldne. Tjek med et træspyd eller spidsen af en kniv om de er færdigbagte.

Tip

Server som tilbehør til suppe og gryderetter eller bare som en snack.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Energi 9140 kJ
Protein 20%
Kulhydrat 43%
Fedt 37%