close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Grønkålssalat med æbler og tyttebær

Grønkålssalat med æbler og tyttebær

Et saftigt æble tilføjes kant med eddike og honning. Grønkål giver salaten en synlig og smagfuld rustik karakter. Med en dressing af hytteost, fløde og tyttebær samles det hele i en saftig helhed med stor, fyldig smag. De ristede græskarkerner tilføjer sprødhed og endnu mere smag, der understreges af noterne af nød fra det brunede smør.

Ingredienser

  • 500 g æbler i tern
  • 25 g hvid balsamicoeddike
  • 10 g flydende honning
  • 500 g rensede grønkålsblade
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk cremefraiche 18%
  • 50 g tyttebærsyltetøj
  • 6 g salt
  • friskkværnet peber
Ristede græskarkerner
Pynt
  • 50 g tyttebær
  • 10 portioner

Vend æble, eddike og honning godt sammen. Hak grønkålsbladende fint. Pisk fløden meget let og bland den med hytteost, tyttebærsyltetøj, salt og peber Vend æbler, grønkål og dressingen godt sammen. Smag til.

Ristede græskarkerner

Smelt smørret på en pande og rist græskarkernerne i ca. 3 min. til de bliver let gyldne. Drys med havsalt og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Anret grønkålssalaten i et stort fad og drys med græskarkerner og tyttebær.

Energi 6800 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 35%
Fedt 49%