close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Grønkålstærte med perleløg, toppet med peberrodsskum

Grønkålstærte med perleløg, toppet med peberrodsskum

Mød en surviver! Grønkål kan klare selv den hårdeste vinter, faktisk bliver den kun bedre af lidt bidende frost i bladede, og den sætter gladeligt nye krusede skud hver gang der er lune i vejret. Det siger sig selv at en plante af denne kaliber er en sand vitaminbombe – A, B, C og K-vitaminer finder du her, sammen med kostfibre og antioxidanter. Grønkål har lang sæson, fra oktober til februar, og findes også i en rød-lilla udgave.

Ingredienser

Mørdej
Fyldet
  • 200 g grønkålsblade
  • 400 g perleløg
  • lidt olivenolie
  • 10 g finthakket hvidløg
  • 5 g hakket frisk estragon
  • 8 æg
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g kogt rød quinoa
Peberrodsskum
  • 2 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • fintrevet peberrod
  • 1,5 g groft salt
  • 3 g citronskal (usprøjtet)
  • 10 g citronsaft
  • 2 tærter
Mørdej

Kom alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor og kør dem sammen til en fast dej. Stil dejen på køl i minimum 30 min. Rul dejen tyndt ud og kom i den 2 smurte tærteforme. Dæk dejen med bagepapir og fyld tørrede bønner el. lign i, så tærten ikke glider ned ad siderne når den forbages. Forbag bunden 20 min. ved 175°.

Fyldet

Skyl, rib og snit grønkålen fint. Pil løgene. Hvis du bruger perleløg, skal de være hele ellers skær dem i halve, kvarte eller skiver. Varm olivenolien i en tykbundet gryde og rist løgene til de er let brunede og møre. Tilsæt grønkål, hvidløg og estragon og sauter det hele et par minutter til kålen er mør. Blend æggene luftige med mælken og tilsæt friskrevet muskatnød, salt og peber. Hæld æggeblandingen i gryden sammen med kålen og vend det hele sammen med quinoa. Kom æggeblandingen i de forbagte bunde. Bag tærterne 30-35 min. ved 175°. Hvis tærterne bliver for mørke undervejs, så skru ned for ovnen.

Peberodsskum

Peberrodsskum: Pisk fløden til et meget let skum og vend resten af ingredienserne i. Tip: I stedet for grønkål kan tærten laves med savoykål eller palmekål.

Energi 17140 kJ
Protein 15%
Kulhydrat 36%
Fedt 49%