close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Gulerodscheesecake

Gulerodscheesecake

Gulerodskage og cheesecake i skøn forening. Krydret kiksebund, bagt cheesecake, gulerodsmousse og frisk flødeosttopping - en lidt anderledes cheesecake, der smager virkelig godt. Prøv den!

Ingredienser

Bund
 • 150 g krydrede småkager fx bastogne kiks
 • 50 g valnødder
 • 75 g Lurpak® smør - smeltet
Bagt flødeost
Gulerodspuré
 • 300 g gulerødder - i mindre stykker
 • 300 g vand
 • 45 g citronsaft
 • 12 g sukker
Gulerodsmousse
Flødeosttopping
Pynt
 • gulerod - julienneskåret
 • valnød
 • 1 stk
 • 65 minutter
Bund

Findel kiksene i en foodprocessor. Tilsæt valnøddekerner og kør til de er grofthakkede. Bland til sidst det smeltede smør i til kikseblandingen samler sig. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter). Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.

Bagt flødeost

Pisk ost og sukker cremet ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning. Tilsæt æggehvider og -blommer lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget. Vend cremefraiche og fløde i og til sidst vaniljeekstrakt og citronskal. Hæld blandingen på kiksebunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200° uden varmluft i 10 min. Skru ned til 100° og bag videre i 1 time uden at åbne ovnen. Sluk ovnen og lad kagen køle af i ovnen uden at åbne lågen i 30 min. Stil kagen på køl, mens du forbereder puré og mousse.

Gulerodspuré

Bring vand og gulerødder i kog og kog ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp gulerødderne tørre. Kom gulerødder, citronsaft og sukker i en foodprocessor og kør det til en jævn puré. Stil puréen i køleskabet i ca. ½ time - til den er helt kold.

Gulerodsmousse

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeost og gulerodspuré sammen til en jævn blanding. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt og rør det sammen med flødeostblandingen og tilsæt citronsaft. Smelt husblassen og rør den med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk fløden til let skum og vend det i flødeosteblandingen.

Fjern ringen fra den bagte cheesecake og rengør ringen. Sæt kagen på et fad og sæt ringen på igen foret med lagkageplast. Hæld forsigtigt gulerodsmoussen over kagen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Frisk flødeosttopping

Rør flødeosten sammen med citronsaft, -skal og flormelis og rør den glat. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i, bliver toppingen tynd. Fordel toppingen på gulerodsmoussen og pynt med gulerodsjulienne og valnøddekerner.

Energi 36810 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 23%
Fedt 69%