close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Gulerodspuré med merian og bronzefennikel

Gulerodspuré med merian og bronzefennikel

En knald orange gulerodspurre med masser af smag fra bronzefennikel og merian. Bronzefennikel er den grønne spinkle top, som vi kender fra toppen af fennikellen. Den smager lidt af lakrids. Puréen kan tilsættes hønsebouillon og laves til en suppe eller den kan smøres tyndt ud og bages til en flan.

Ingredienser

  • 1,5 kg gulerødder
  • 3 stykker bronzefennikel
  • 45 g koldpresset rapsolie
  • 50 g æblecidereddike
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g akaciehonning
  • 12 g havsalt
  • friskkværnet peber
  • 50 g frisk merian
  • 10 portioner

Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i en gryde med vand og bronzefennikel ca. 30 min. Hæld vandet fra, når gulerødderne er møre og afkøl dem let. Kom gulerødder og bronzefenniklen i en foodprocessor eller blender. Tilsæt olie, æblecidereddike, honning, salt og peber, og kør det hele til en fin puré. Da sødmen i gulerødder skifter alt efter sæsonen, er det vigtigt at smage på puréen. Server puréen på et fad eller i en skål med masser af hakket merian på toppen.

Servering

Serveres til pålæg, stegt fisk eller fjerkræ

Energi 5610 kJ
Protein 4%
Kulhydrat 37%
Fedt 59%