close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Gulerodssorbet med hvid chokolade og kefir

Gulerodssorbet med hvid chokolade og kefir

Grøntsager i sorbeten - ja hvorfor ikke. Smag den lille friske dessert med gulerodsjuice.

Ingredienser

Hvid chokolade med kefir
  • 350 g hvid chokolade
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 300 g ESSENS Kefir
  • 10 g fintrevet limeskal (usprøjtet)
Gulerodssorbet
  • 6 g husblas
  • 350 g sukker
  • 350 g vand
  • 650 g gulerodsjuice
  • 200 g appelsinjuice
  • 15 g limesaft
Hertil
  • sprød småkage , fx tuille
  • 1 portion
  • 270 minutter
Hvid chokolade med kefir

Smelt den hvide chokolade og fløde over vandbad. Rør blandingen glat og lad den køle af til ca. 40°. Rør kefir og limeskal heri og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Gulerodssorbet

Læg husblassen i blød i ca. 10 min. Smelt sukker og vand ved jævn varme og smelt den udblødte husblas heri. Tilsæt gulerods- og appelsinjuice og limesaft. Smag til og kør sorbeten i en ismaskine i ca. 1 time. Stil den herefter i fryseren til isen er fast. Anret en kugle is på cremen og server med en lille sprød kage til.

Tip

Server denne ret som en lille predessert.

Energi 18690 kJ
Protein 2%
Kulhydrat 60%
Fedt 38%