close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Havrescones med æble og saltede peanuts

Havrescones med æble og saltede peanuts

Disse luftige havrescones er fyldt med smag og saftighed på grund af fraichen og de friske æbler. Server og spis dem bare med det samme de rammer bordet – der er ingen grund til at vente. Og skulle der være nogen til overs, kan de med fordel lunes igen, til et mættende mellemmåltid eller mødeserveringen.

Ingredienser

  • 25 g æg til pensling
  • 1 portion

Bland havregryn, fuldkornshvedemel, majsstivelse og bagepulver i en stor skål og smuldr smørret heri. Tilsæt fraiche, peanuts og æble og ælt hurtigt dejen sammen. Jo mindre dejen æltes jo mere lækre og lette bliver de færdige scones. Lad dejen hvile 20-30 min.

Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 20 cm) og 1½ cm tyk. Skær dejen ud i 12 firkanter og sæt på en plade med bagepapir. Pensl med æg og drys evt. med sukker, nødder, kanel efter smag - eller bag dem uden drys og server i stedet med marmelade eller honning. Bag dem til de er gyldne og server dem lune.

Bagetid

15-16 min. ved 225°.

Energi 6060 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 41%
Fedt 47%