close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Skyr med havtorn-brombærsirup

Skyr med havtorn-brombærsirup

Havtorn kaldes også for nordens passionsfrugt. Bærret er lille gult og utroligt smukt med en både særpræget duft og smag.

Ingredienser

Havtorn-brombærsirup
  • 120 g ahornsirup
  • 75 g optøede havtorn
  • 150 g brombær
Sprøde rugflager
  • 50 g rugflager
  • 25 g Lurpak® smør - smeltet
  • 12 g rørsukker
  • 500 g Arla® Skyr 0,2%
  • 6 portioner
  • 30 minutter
Havtorn-brombærsirup

Kom ahornsiruppen i en lille gryde og kog den uden låg i ca. 8 min. eller til der er ca. ½ dl tilbage. Tag gryden af varmen og kom havtorn og brombær i. Vend forsigtigt rundt og lad siruppen køle af.

Sprøde rugflager

Vend rugflager, smør og sukker godt sammen. Kom rugflagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - rør af og til. Lad de sprøde rugflager køle helt af.

Anret skyr i små skåle og hæld havtorn-brombærsirup over lige inden serveringen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Energi 4990 kJ
Protein 23%
Kulhydrat 59%
Fedt 18%