close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hjemmelavet tykmælk med sprød øllebrød og marinerede pærer

Hjemmelavet tykmælk med sprød øllebrød og marinerede pærer

Ingredienser

Tykmælk
Sprød øllebrød
  • 100 g rugbrød uden kerner
  • 1 dl hvidtøl
  • 1 dl æblejuice
  • 40 g brun farin
  • 2 g groft salt
Marinerede pærer
  • 250 g pærer - skåret i mindre tern
  • 25 g citronsaft
  • 75 g blomsterhonning
Pynt
  • evt. citrontimian eller spiselige blomsterblade
  • 10 portioner

Tykmælk: Varm sødmælk og fløde til 25° i en gryde. Hæld blandingen i en skål og lad tempe-raturen falde til ca. 22°. Bland derefter kærnemælken i. Fordel blandingen i 10 skåle med en diameter på min. 10 cm. Stil skålene tildækket på køkkenbordet ved stuetempe-ratur (ca. 22°) i ca. 18 timer. Stil derefter tykmælken i køleskabet,så den er kold ved servering.

Øllebrødschips: Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt øl og juice. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Rør af og til. Tilsæt sukker og salt og rør øllebrøden ud, så der ingen klum-per er (passer den evt. igennem en sigte). Smør øllebrødden ud i et tyndt lag på en silikone-måtte (ca. 27 x 45 cm). Bag øllebrødden sprød ca. 2 timer ved 120° i alm. ovn. Lad pladen køle af og bræk chipsene i rustikke brud. Opbevares i tætsluttende boks.

Marinerede pærer: Vend pære, citronsaft og honning godt sammen. Smag til.

Server tykmælken med marinerede pærer og sprøde øllebrødschips. Pynt evt. med citron-timian eller spiselige blomsterblade.

OBS: For at opnå den perfekte tykmælkskonsistens er det vigtigt at bruge frisk mælk, fløde og kærnemælk, da syrningen har brug for friske aktive bakterier. Endvidere er det vigtigt at overholde de forskellige temperaturer.

Energi 11688 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 37%
Fedt 56%