close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hjemmelavet yoghurt med ribskompot, surbærsylt, rugknas og hybensirup

Hjemmelavet yoghurt med ribskompot, surbærsylt, rugknas og hybensirup

Smagen af oldemor anno 2015.

Ingredienser

Hjemmelavet yoghurt
Ribskompot med sukkertang
  • 250 g ribs , fx fra frost
  • 100 g rørsukker
  • 7 g granuleret sukkertang
Surbærsylt
  • 250 g friske eller frosne brombær , solbær eller aroniabær
  • 0,5 stykke vaniljestang - kornene heraf
  • 15 g friskpresset citronsaft
  • 1,5 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 75 g rørsukker
  • 3,5 g granuleret sukkertang
Hybensirup
  • 250 g frosne hyben uden kerner eller en pose hybenblade
  • 125 g rørsukker
  • 250 g vand
Rugknas
  • 250 g gammelt mørkt rugbrød
  • 125 g brun farin
Pynt
  • evt. tørrede spiselig blomst , fra sensommeren
  • 1 portion
Hjemmelavet yoghurt

Varm sødmælk, fløde og kærnemælk til 25° (hvis det varmer mere bliver det for surt - mindre så bliver det for blidt). Hæld blandingen i en serveringsskål og lad det stå tildækket på køkkenbordet natten over. Stil det i køleskabet næste dag til det er helt koldt. Du kan også portionsanrette den hjemmelavede yoghurt. Fordel den opvarmede blanding i små tallerkener eller glas og brug samme metode som i en skål.

Ribskompot med sukkertang

Vask bærrene og rib dem med en gaffel. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det forsigtigt op og lad det simre et par minutter. Lad det trække et døgn på køl. Hvis du plukker bærrene i sensommeren kan du komme bærrene på skoldede glas og gemme dem indtil brug i vintermånederne. Sukkertang vinder i smag ved at trække et døgn, produktet søder videre over natten. Vent derfor med at søde ekstra til du har smagt det efter et døgn).

Surbærsylt

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det simre til bærrene brister og lad det trække tildækket i køleskabet i mindst et døgn. Hvis du plukker bærrene i sensommeren kan du komme bærrene på skoldede glas og gemme dem indtil brug i vintermånederne.

Hybensirup

Bring hyben, sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min., så smagen fra hyben trænger ud. Sigt hybenblandingen over en skål. Kom saften tilbage i gryden og kog den ind ved kraftig varme i ca. 2 min. - eller til den er tyktflydende. (Bærrene kan bruges i fx en myslibar). Hæld siruppen på skoldede glas indtil brug.

Rugknas

Skær rugbrødet i store tern. Bland det med brun farin og fordel det på en plade med bagepapir. Bag det i ovnen ved 180° - varmluft - til det er HELT SPRØDT. Lad det køle af og kør det på en blender til det er groft.

Server den hjemmelavede yoghurt med rugknas, ribskompot, surbærsylt, hybensirup og pynt med blomster.

Energi 18290 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 59%
Fedt 32%