close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hverdagsflødeskum til det salte og det søde køkken

Hverdagsflødeskum til det salte og det søde køkken

Den luftige konsistens i en flødeskum kan løfte en ret til nye højder i mange sammenhænge. Her har vi lavet en hverdagsvenlig udgave, hvor fedtprocenten er sænket med skyr og skummetmælk uden at det får betydning for konsistensen.

Ingredienser

  • 1 portion

Bland fløde, skyr og mælk i en skål. Hæld blandingen i chifonflasken og tilsæt én gaspatron. Ryst flasken ca. 20 sek., og sprøjt lidt fløde ud. Hvis flødeskummet er for tyndt, skal flasken rystes lidt mere.

Tip

Flødeblandingen kan blandes med vanilje, kanel, sukker, sirup, kakao eller andet ”sødt”. Alternativt kan flødeskummet også bruges i det salte køkken og smages til med fx salt, peber, karry, spidskommen eller anden smag i pulverform - pureret frugt/bær stopper dysen i chifonflasken. Kun fantasien sætter grænser. Prøv fx at servere karryskum til den næste portion grønsagssuppe.

Energi 4300 kJ
Protein 11%
Kulhydrat 7%
Fedt 82%