close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hvid aspargessuppe - af ender og skræller fra asparges

Hvid aspargessuppe - af ender og skræller fra asparges

Hvid aspargessuppe er en gammel klassiker – ofte lavet på slikasparges fra glas. Prøv at lave den af friske hvide asparges kogt med hønsebouillon og afrundet med cremefraiche 38% og piskefløde. Uhmm… det er en smagfuld oplevelse.

Ingredienser

  • 150 g hakkede skalotteløg
  • 500 g ender og skræller fra hvide asparges
  • 10 g rapsolie
  • 1000 g hønsebouillon eller vand
  • 100 g Arla® cremefraiche 38%
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g æbleeddike
  • 200 g hvide eller grønne asparges - skåret i små bidder, eller andet fyld
  • 10 portioner

Sauter løg og aspargesrester (brug flest ender, ikke alt for mange skræller, da suppen godt kan blive for bitter) let i rapsolie i en gryde. Tilsæt hønsebouillon eller vand. Lad suppen koge i 2 min. - koger aspargesrester for længe, mister de deres friske aspargessmag og bliver udkogte, lidt bitre og dåseagtige i smagen. Blend suppen sammen med cremefraiche og fløde. Sigt suppen og smag til med salt, peber og æbleeddike lige inden serveringen. Server suppen med lidt friske asparges eller andet tilbehør.

Energi 5940 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 14%
Fedt 79%