close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hyben-æble chutney

Hyben-æble chutney

Der er masser af vilde hyben i Danmark. Og blandet med danske æbler får de den helt rigtige chutney-konsistens, som passer perfekt som fyldigt tilbehør til al slags ost.

Ingredienser

  • 1000 g hyben
  • 625 g æbler i tern
  • 300 g vand
  • 45 g rensede, halverede røde chilipebre
  • 1 stykke flækket vaniljestang
  • 15 g citronskal (usprøjtet)
  • 125 g citronsaft
  • 750 g rørsukker
  • 1 portion

Rør alt pånær rørsukker sammen i en gryde. Kog det ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Tilsæt sukkeret og chutneyen koge i ca. 5 min. Smag til - chutneyen ikke skal være for sød. Hæld chutneyen på rene glas - fjern chilién hvis du ikke vil have den for stærk.

Energi 16430 kJ
Protein 1%
Kulhydrat 97%
Fedt 2%