close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hyben i rosenlage til Arla® Høgenlund Sønderjysk Blå

Hyben i rosenlage til Arla® Høgenlund Sønderjysk Blå

Arla® Høgelund Sønderjysk Blå er en blød og cremet ost med en mild, harmonisk smag af blåskimmel og sødlig frugt. Den rustikke overflade efterlader et behageligt bid i eftersmagen, som suppleres perfekt af sødmen i dette tilbehør af hyben med et strejf af rose.

Ingredienser

Ingredienser
  • 2 dl hvidvin fx riesling
  • 0,5 dl hvid balsamicoeddike
  • 125 g sukker
  • 1 tsk rosenvand
  • 250 g hyben friske i halve eller frosne optøede hyben i kvarte
  • 250 g Arla® Høgelund Sønderjysk Blå
  • 10 personer
  • 15 minutter
Tilberedning

Bring hvidvin, eddike og sukker i kog og lad et koge til sukkeret er opløst. Tilsæt de rensede hyben og kog dem ved jævn varme, og uden låg i ca. 15 min. eller til de er næsten møre. Tilsæt rosenvand og lad hybene køle af i lagen.

Ved serveringen

Anret Arla® Høgelund Sønderjysk Blå i pæne stykker sammen med de syltede hyben med et strej af rose.

Tip

I stedet for rosenvand kan du bruge ½ liter rosenblade. Kog dem op i lagen og lad lagen trække i ca. 1 døgn. Kog herefter de rensede hyben og lad dem køle af i lagen. De syltede hyben er også gode til gule oste og som tilbehør til søde desserter.

Energi 6890 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 38%
Fedt 50%