close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse

Lav din hyldeblomstsaft selv, det er super nemt og smager fantastisk. Det er det vigtigt at fryse saften, ellers gærer eller mugner den nemt. Hyldeblomstsaft kan drikkes fortyndet med danskvand eller sød hjemmelavet iste. Den kan bruges som salatdressing sammen med lidt olivenolie, citronsaft og salt og peber. Marmelade af jordbær og hyldeblomstsaft er lækkert. Eller skiveskårne jordbær, der marineres i hyldeblomstsaft, røres med blød flødeskum og fyldes i lune pandekager. De fine, hvide blomster pynter også som drys på en kage, dessert eller salat

Ingredienser

  • 500 g koncentreret hyldeblomstsaft
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 5 blade husblas
  • 400 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Kom hyldeblomstsaften i en gryde sammen med vaniljekorn og citronskal. Kog saften op, tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 10 min., så hyldeblomstsaften tager smag af vanilje og citronskal. Udblød husblassen i koldt vand. Kom den udblødte husblas i den lune hyldeblomstlage og rør godt rundt. Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med den let afkølede hyldeblomstlage - vend godt rundt. Kom hyldeblomstmoussen i en stor skål eller 10 portionsskåle. Lad hyldeblomstmoussen stå i køleskabet i 2-3 timer. Tip: Laver du hyldeblomstmoussen dagen før, skal du kun bruge 4 blade husblas til denne portion.

Energi 10130 kJ
Protein 4%
Kulhydrat 39%
Fedt 57%