close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Hytteost cheesecake med hindbærgele

Hytteost cheesecake med hindbærgele

Ingredienser

Kiksebund
  • 100 g Lurpak® smør
  • 300 g digestive kiks evt. fuldkorn
Vaniljefromage
Hindbærgele
  • 5 blade husblas
  • 500 g sødet hindbærsaft (drikkeklar)
  • 250 g friske hindbær
  • 15 personer
Kiksebund

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Knus kiksene fint og bland dem med smørret. Kom blandingen i bunden af klare glas (ca. 2 dl). Tryk kikseblandingen let sammen.

Vaniljefromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Rør flødeost, hytteost og cremefraiche i æggeblandingen. Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Tilsæt citronsaft og rør det i æggeblandingen. Pisk hviderne stive og vend dem i efterfølgende. Fordel vaniljefromagen i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time. Det er vigtigt at vaniljefromagen har sat sig før hindbærgeléen hældes over.

Hindbærgele

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Tilsæt hindbærsaft. Fordel hindbærrene på den stivnede vaniljefromage. Hæld forsigtigt hindbærgeléen over og stil glassene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Energi 19880 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 39%
Fedt 49%