close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Jordskok panna cotta

Jordskok panna cotta

Ingredienser

  • 4 g husblas
  • 14 g olivenolie
  • 500 g jordskokker i mindre stykker
  • 75 g skalotteløg i mindre stykker
  • 200 g hvidvin
  • 500 g Arla® piskefløde 38%
  • 21 g friskpresset citronsaft
  • 9 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g groftrevet fuldkornsrugbrød
  • 100 g radiser i meget tynde skiver
  • 100 g frisésalater
  • kørvel eller purløg
  • 1 portion

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Lad olien blive varm i en tykbundet gryde og svits jorskokker og løg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt hvidvinen og lad det koge ved kraftig varme i ca. 10 min. eller til vinen er kogt helt ind. Tilsæt fløde og kog jordskokkerne i ca. 10 min. eller til de er helt møre. Kør dem i en blender eller en Thermomixer til det er helt jævnt. Tilsæt det udblødte husblas, citronsaft, salt og peber og smag til. Fordel jordskok panna cottaerne i 10 små glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer - eller til de er helt kolde.

Kom det revne rugbrød i en kold pande. Rist det først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 15 min. - rør af og til. Lad rugbrødsdrysset køle lidt på et stykke bagepapir.

Læg radiserne i koldt vand og stil dem i køleskabet - så bliver de fine. Server jordskok panna cottaerne sammen med det ristede rugbrød, de sprøde radiser og salat. Pynt med kørvel eller purløg

Energi 10530 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 22%
Fedt 73%