close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Julesalat med varmrøget ørred, avocado, pink grape og mormorfløde

Julesalat med varmrøget ørred, avocado, pink grape og mormorfløde

Ingredienser

Mormorfløde
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 15 g sherryeddike
  • 15 g sukker
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g rugbrød uden kerner
  • 10 g olivenolie
  • 5 g groft salt
  • 300 g julesalat - skåret i tynde både på langs
  • 400 g hjertesalat - plukket i blade og evt. skåret på langs
  • 300 g avocadoer - skåret i tynde både
  • 400 g rød grapefrugter - skåret i fileter
  • 500 g varmrøget ørreder eller laks
  • 10 portioner
Mormorfløde

Bland fløde, eddike, sukker, salt og peber i en skål og stil den på køl 1 times tid til det tykner.

Skær rugbrødet i tynde skiver (ca. 1 mm) - eller så tyndt du kan. Pensl rugbrødsskiverne med olivenolie, drys med salt og bag dem sprøde i ovnen i 15-20 min. ved 180°. Anret salaten på et meget stort fad. Knæk den røgede fisk i pæne stykker og anret på salaten. Anret ligeledes grape og avocado sammen med fisken, så det er smukt og farverigt. Smag mormorfløden til og dryp den over salaten. Stik de sprøde rugbrødsflager ned i salaten, så de står som små sejl. Top op med lidt friskkværnet peber og server salaten straks.

Energi 12390 kJ
Protein 20%
Kulhydrat 32%
Fedt 48%