close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Julesmåkager i januarforklædning

Julesmåkager i januarforklædning

Her får julekiks og småkager nyt liv med cremer i forskellige farver og flavours. Cremen kan laves med alverdens smage og konsistenser og bruges som fyld i lagkager, vandbakkelser og som tilbehør til fx pocherede pærer og andre desserter.

Ingredienser

Ingefærsmåkager med bærcreme
  • 2 g blåbærpulver
  • 20 g meget finthakkede tørrede tranebær
  • 20 g meget finthakkede tørrede sure kirsebær
  • 20 stykker ingefærsmåkager
Brunkager med havtorncreme
  • 6 g havtornpulver
  • 4 g flormelis
  • 20 stykker brunkager - gerne lidt tykke
Vaniljekranse med moccacreme
  • 6 g kaffepulver, fx nescafé
  • 6 g flormelis
  • 10 g ristede, finthakkede hasselnødder
  • 20 stykker vaniljekranse
  • 30 kager
  • 15 minutter

Blend hytteosten i en foodprocessor i ca. 5 min. - til en glat, blank creme. Del portionen i 3 og brug dem til de 3 slags cremer til julesmåkager.

Ingefærsmåkager med bærcreme

Rør 100 g blendet hytteost sammen med blåbær, tranebær og kirsebær. Fordel cremen på halvdelen af småkagerne og top op med de resterende småkager. Opbevar småkagerne køligt indtil serveringen.

Brunkager med havtorncreme

Rør 100 g blendet hytteost sammen med havtornpulver og flormelis. Fordel cremen på halvdelen af småkagerne og top op med de resterende småkager. Opbevar småkagerne køligt indtil serveringen.

Vaniljekranse med moccacreme

Rør 100 g blendet hytteost sammen med kaffepulver, flormelis og hasselnødder. Fordel cremen på halvdelen af småkagerne og top op med de resterende småkager. Opbevar småkagerne køligt indtil serveringen.

Energi 14400 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 48%
Fedt 43%