close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kålbrød med stegt bacon, palmekål, løg og hvidløgsfløde

Kålbrød med stegt bacon, palmekål, løg og hvidløgsfløde

Ingredienser

2 runde brød
  • 25 g gær
  • 500 g vand
  • 150 g fuldkornsspeltmel
  • 500 g tipo 00 - hvedemel
  • 40 g olivenolie
  • 10 g groft salt
  • 100 g tørsaltet bacon - skåret i små tern
  • 200 g zittauerløg - skåret i tynde både
  • 10 g hakket hvidløg
  • 200 g palmekål - skåret i tynde strimler
  • 15 g hakkede rosmarinblade
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g vand
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
Pynt
  • 10 g olivenolie
  • 10 g friske rosmarinkviste
  • 5 g havsalt
  • 2 brød
2 runde brød

Smuldr gæren ud i røremaskinens skål. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen i lavt gear i 25 min. Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Steg bacon i en tykbundet gryde i ca. 10 min. - til det er gyldent. Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 2 min. Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med rosmarin, salt og peber. Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg. Kog til kålen er mør, men stadig har lidt bid. Tilsæt fløden og lad det hele koge uden låg til fløden er tyknet. Smag til. Afkøl kålblandingen. Smør 2 runde springforme med lidt olie. Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i 2 og ælt dem godt. Rul dem ud som til 2 store pizzabunde. Kom dejen i springformene, således at bunden er dækket og der hænger dej ud over kanten, som senere skal bruges til "låg" på kålen. Fordel kålblandingen i de 2 bunde og luk brødet, ved at trække dejkanterne hen over kålen hele vejen rundt. Pensl med olivenolie og drys med salt og rosmarin. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 20 min. Bag brødene ved 220° i ca. ½ time - til det er færdigt. Tag dem ud af formene og lad dem afkøle på en bagerist. Dette brød er dejligt tilbehør til en grønsagssuppe eller bare som del af en god frokost.

Energi 13750 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 62%
Fedt 26%