close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kålhaps med knoldselleritzatziki og hasselnødder

Kålhaps med knoldselleritzatziki og hasselnødder

Her får du kål og knoldselleri på en helt ny måde, med masser af smag og sprødhed. Kålrullerne er fyldt med nordisk tzatziki, hvor rå revet knoldselleri spiller hovedrollen nænsomt afrundet i smagen af piskefløde, sennep og estragon. Mange andre af vores nordisk rødder som persillerod, gulerod og rødbede fungere også glimrende i denne tzatziki, det samme gør mange forskellige kåltyper og vælger du kål i forskellige farver får du samtidig et smuk farvespil på tallerkenen.

Ingredienser

  • 500 g yderblade fra hvidkål
  • 500 g skrællet knoldselleri i grove strimler
  • 6 g groft salt
  • 6 g sukker
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 10 g dijonsennep
  • 5 g finthakket estragon
  • 50 g hasselnødder (grofthakkede)
  • 10 portioner

Del kålen i 4 både og træk blade af i så store stykker som muligt 2-3 stk pr. person. Bland sellerien med salt og sukker og lad den trække ca. 15 min. Tør sellerien i et viskestykke eller med køkkenpapir. Pisk fløden til et blødt skum. Vend heri skyr, sennep, estragon og 2/3 af hasselnødderne. Vend sellerien i fløden sammen med salt og peber. Smag til. Rul 1 stor spsk sellerisalat i hvert kålblad på samme måde som friske forårsruller og anret på et fad. Drys med resten af hasselnødderne og friske krydderurter.

Tips

Gem resten af kålen til surkål i næste uge. Du kan spice knoldselleritzatzikien op med lidt fintrevet peberrod.

Energi 3730 kJ
Protein 14%
Kulhydrat 39%
Fedt 47%