close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kålrabi-tortilla

Kålrabi-tortilla

Den spanske omelet Tortilla er en af de mest serverede retter i Spanien. Spanierne spiser tortilla som den er, som en tapas eller et let middagsmåltid, og de kan også finde på at komme den imellem to lag brød, som en bocadillos, eller sandwich, om man vil. Oprindeligt er tortillaen fyldt med kartofler, men den kan varieres i det uendelige med forskellige grønsager, fx som her, hvor vi bruger kålrabi.

Ingredienser

  • 150 g grofthakkede zittauerløg
  • 9 g grofthakket hvidløg
  • 250 g kålrabi i tern
  • 250 g kartofler i tern
  • 20 g olivenolie
  • 312 g æg
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g finthakket frisk timian
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 g olivenolie
Tilbehør
  • 1,25 kg stegt skinkeculotter
  • 300 g romainesalat
  • 400 g majskerner
  • 400 g tomater
  • 10 portioner

Bland løg, hvidløg, kålrabi og kartofler sammen. Opvarm olivenolien i en stor pande (ca. 30 cm i diameter). Tilsæt grønsagerne og steg under låg eller i ovnen, til alt er mørt og har taget lidt farve ca. 30 min. Rør jævnligt i kartoflerne. Pisk æg, fløde, timian, salt og peber sammen. Vend alle de varme grønsager ned i æggeblandingen og vend det godt sammen. Kasser olien på panden, og tør panden af. Opvarm ny olie og hæld æggeblandingen på panden. Skru ned til moderat varme. Lad tortillaen syde og boble i 10-15 min., til den er fast i kanterne. Læg en tallerken over panden, vend tortillaen over på tallerkenen, og lad den glide tilbage på panden, så den bliver lige så flot stegt på den anden side – det tager 5-6 min. Sluk for varmen og lad tortillaen afkøle lidt, før den skæres i trekanter.

Tip

Tortillaen kan ved større portioner laves i ovnen i en gastrobakke med bagepapir i bunden. Så bages den kun på den ene side. Vendes ud og serveres med den stegte side opad. Den skal her bage ca ½ time 175°. Server også kålrabi-tortilla med en lun fiskefrikadelle, kogt hamburgerryg, stegt helt kød og en sprød salat.

Energi 14250 kJ
Protein 39%
Kulhydrat 23%
Fedt 38%