close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kamutsalat med blomkål, mandler og Digekrone

Kamutsalat med blomkål, mandler og Digekrone

Ingredienser

Kogelage:
  • 1 liter æblemost
  • 12 g groft salt
  • 600 g forkogte kamutkorn
Dressing:
  • 75 g æblemost
  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 20 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 30 g rapskimolie
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 700 g fintsnittet blomkål
  • 150 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk (fintrevet)
  • 50 g grofthakket bredbladet persille
Pynt:
  • 50 g grofthakkede ristede mandler
  • 10 portioner

Bring æblemost tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt kamutkorn og kog dem efter anvisningen på emballagen. De skal være møre, men med bid. Hæld den overskydende væske fra og lad kornene køle af.

Dresing:

Pisk æblemost, citronsaft, -skal, olie, salt og peber godt sammen. Vend dressingen sammen med de afkølede kamutkorn, blomkål, ost og persille. Smag til. Anret salaten i en stor skål og drys med ristede mandler.

Tip:

Forkogte kamutkorn kan også overhældes med kold æblemost og trække møre i køleskabet til dagen efter.

Energi 13990 kJ
Protein 17%
Kulhydrat 61%
Fedt 22%