close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kærnemælksfromage med skovbærkompot

Kærnemælksfromage med skovbærkompot

En gammel klassiker som næsten er gået i glemmebogen, men som måske kan få sin renæssance i det nordiske køkken. Desserten er super nem at lave og smager skønt.

Ingredienser

  • 9 blade husblas
  • 750 g Arla Harmonie® økologisk kærnemælk 0,5%
  • 45 g flormelis
  • 1 1 vaniljestang og kornene herfra
  • 25 g citronsaft
  • 750 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 25 g sukker
  • 50 g vand
  • 400 g frosne blandede bær
  • 10 portioner

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør kærnemælk med flormelis og vaniljekorn. Træk husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen og rør det i resten. Pisk fløden til en let skum og vend den i. Hæld fromagen i en stor skål eller i små glas og stil den tildækket i køleskabet i mindst 3 timer. Bring imens sukker og vand i kog. Tilsæt de frosne bær og kog bærrerne i min. 2 min. – de må ikke koge helt ud. Afkøl skovbærkompotten let og server kærnemælksfromagen med den lune skovbærkompot. Skal desserten være ekstra festlig kan du toppe op med flødeskum og friske bær. Alt efter årstiden kan du variere toppingen og bruge forskellige frugt og bær.

Energi 14870 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 73%
Fedt 20%