close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kartoffelcreme

Kartoffelcreme

En kartoffel-rest fra dagen før kan forvandles til en smagstæt sag, hvor skyr, mayo og flæk-ærter er med til at give den mættende kartoffelcreme ekstra kant.

Ingredienser

Ugen før - chiliolie
  • 45 g rapsolie
  • 2 g chiliflager
Dagen før
  • 1500 g kartofler
  • 150 g tørrede gule ærter (flækærter) - kogt i bouillon (ca. 3 dl)
  • 15 g æggeblommer
  • 7 g dijonsennep
  • 45 g citronsaft
  • 5 g groft salt
  • 180 g rapsolie
  • 250 g Arla® Skyr 0,2%
  • 25 g hakkede krydderurter , fx dild og purløg
  • 1 portion
Ugen før - chiliolie

Rør olie og chili flager sammen og lad det trække tildækket i køleskabet i en uges tid.

Dagen før

Skræl og kog kartoflerne møre. Stil dem på køl til i dagen efter. Kog flækærterne i ½ liter grøntsagsbouillon i ca. 40 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra og stil dem tildækket i køleskabet til i morgen.

Pisk en tynd mayonnasie af æggeblomme, sennep, citronsaft, salt og rapsolie. Rør heri de kogte kartofler, som er presset gennem et kartoffelmos jern. Rør skyr i så du får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft. Server med de kolde kogte flækærter, chileolie og hakkede krydderurter.

Energi 16200 kJ
Protein 10%
Kulhydrat 36%
Fedt 54%