close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Kartoffelsalat med syltede løg - anderledes og lækker med bid.

Ingredienser

Syltede løg
  • 400 g skalotteløg i tykke ringe
  • 500 g vand
  • 5 g groft salt
  • 100 g vand
  • 100 g hvidvinseddike
  • 70 g rørsukker
  • 1,5 g spiselige blomster fx kamilleblomst
  • 900 g skrællede kartofler
  • 500 g ESSENS Kefir
  • 40 g dijonsennep
  • 30 g æblecidereddike
  • 7,5 g havsalt
Pynt
  • friskkværnet peber
  • frisk timianblad
  • 1 portion
  • 150 minutter
Syltede løg

Kog løgene i vand tilsat salt i ca. 2 min. og hæld dem til afdrypning i en sigte. Bring vand, eddike og rørsukker i kog. Tag lagen af varmen og tilsæt løgringe og kamilleblomster. Lad løgene trække i ca. 2 timer.

Kog kartoflerne i letsaltet vand. De skal være møre, men have bid. Lad dem køle af og skær dem i tykke skiver.

Rør kefir, sennep, eddike, salt og peber godt sammen og bland kartoflerne heri. Pynt med løgringene, friskkværnet peber og timianblade.

Energi 6320 kJ
Protein 13%
Kulhydrat 71%
Fedt 16%