close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kartofler med skyrcreme og bakskuld

Kartofler med skyrcreme og bakskuld

Bakskuld er saltet og tørret, undertiden røget ising. Bakskuld er oprindelig en sydvestjysk konserveringsmåde, særlig knyttet til Fanø. I stedet for bakskuld kan du bruge tørret og røget bacon.

Ingredienser

  • 1 kg kartoffel
  • groft salt
  • 3 3 laurbærblade
  • 3 bakskuld (saltet og røget ising) eller bacon
  • 10 g Lurpak® smør
Skyrcreme
  • 200 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g honning
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 g salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Vask kartofler grundigt og kom dem i en gryde med vand, salt og laurbærblade. Kog kartoflerne 8-10 min., sluk for gryden og lad kartoflerne trække færdig. Filetér bakskuld mens kartoflerne koger, og skær fileterne ud i små tern. Rist bakskuld i smør ca. 2-3 min. på en pande, indtil de er sprøde og gyldne.

Skyrcreme

Kom skyr i en skål, tilsæt fløde og rør det til en glat creme. Tilsæt honning, citronskal, salt og peber. Smag til.

Kom koldt vand på kartoflerne, så de bliver kølet af. Skær kartoflerne i halve og anret med skyrcreme og ristet bakskuld på toppen.

Servering

Til et stykke rygbrød eller til den kolde buffet, evt. som små portionsanretninger.

Energi 8550 kJ
Protein 22%
Kulhydrat 39%
Fedt 39%