close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kefirsorbet med marengs

Kefirsorbet med marengs

Det sprøde, det kolde og det søde til desserten - så er der serveret.

Ingredienser

Marengs
  • 150 g flormelis
  • 90 g æggehvider
  • 2 g citronsaft
  • 0,3 g havsalt
Kefirsorbet
Pynt
  • havsalt
  • frisk timianblad
Marengs

Bland ingredienserne sammen og pisk til de er faste. Smør marengs ud på bagepapir (ca. 1 cm tykt) og bag marengsen. Lad det køle af på en rist.

Kefirsorbet

Læg husblassen i blød i ca. 10 min. Bring vand og sukker i kog og kog indtil sukkeret er opløst. Smelt husblassen i sukkerlagen og lad den køle lidt af (ca. 40°) Bland sukkerlagen med kefir og kør ismassen i en ismaskine i ca. 1 time - eller til den er fast. Kom isen i en beholder og stil den tildækket i fryseren til servering.

Server kefirsorbeten med marengs og pynt med havsalt og timianblade.

Tip

Det er en god idé at servere desserten i iskolde glas eller på kolde tallerkener.

Bagetid

Ca. 4 timer ved 90° - traditionel ovn.

Energi 11050 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 79%
Fedt 14%