close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kogte majroer vendt med æbleeddike, radiser og let pisket fløde

Kogte majroer vendt med æbleeddike, radiser og let pisket fløde

En skøn og cremet sommersalat med flotte farver og skøn balance mellem surt, sødt salt og bittert. Majroen er i det hele taget en lidt overset grønsag og den smager mindst ligeså godt i juni og juli måned, som den gør i maj.

Ingredienser

  • 6 skrællede majroer - skåret i store tern (ca. 1100 g)
  • 9 g æbleeddike
  • 7 g rapsolie
  • 5 g flydende honning
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g grofthakket skvalderkål
  • 3,5 g grofthakket kørvel
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g radiser - skåret i meget tynde skiver
  • 10 g grofthakket bredbladet persille
Hertil
  • 1 kg kogt hamburgerryg
  • 300 g groft brød
  • 10 portioner

Kog majroerne i letsaltet vand i ca. 2 min. - til de er møre. Hæld vandet fra majroerne og tilsæt eddike, olie, honning, salt og peber. Vend skvalderkål og kørvel heri, og lad majroerne køle af. Pisk fløden let og vend den ned i de afkølede majroer, sammen med radiser og persille. Server på et fad eller i en skål.

Servering

Som salat eller tilbehør til koldt kød og pålæg.

Energi 11040 kJ
Protein 34%
Kulhydrat 37%
Fedt 29%