close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kold svampeterrin med purløg og estragon

Kold svampeterrin med purløg og estragon

Er svampeterrinen også en af de retter som er gået lidt i glemmebogen i dit køkken, så skulle du måske prøve denne moderne udgave med knoldselleri, estragon og den smagfulde ost Digekrone. Terrinen indeholder så meget umarmi så kød bliver i denne sammenhæng helt unødvendig. Spis den varm eller kold med en sprød og ristet rugbrød til.

Ingredienser

  • 200 g skrællet knoldselleri i tynde stave
  • 800 g rensede svampe i tynde skiver
  • 14 g olivenolie
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 g frisk timian
  • 6 g hvidløg
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
  • 52 g æg
  • 30 g æggeblommer
  • 75 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk (fintrevet)
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g finthakket skalotteløg
  • 5 g hakket estragon
  • 10 g sherryeddike
  • 5 g dijonsennep
  • 30 g olivenolie
  • 10 g fintskåret purløg
  • 30 g skalotteløg i meget tynde skiver
  • 200 g vasket og tørret hjertesalat
Hertil
  • 600 g mørkt rugbrød fx. ristet
  • 10 portioner

Opvarm en tykbundet pande eller kipsteger med olie. Steg knoldsellerien i ca. 4 min. - eller til den er næsten mør og kom den i en stor skål. Steg svampene ved høj temperatur med salt og peber og tilsæt hvidløg og timian undervejs. Steg til svampene er lysebrune og svampe-væden er fordampet og kom dem i skålen. Kom en tredjedel af svampene i en foodprocessor sammen med fløde, mælk, æg, æggeblommer, ost, salt og peber. Kør det til en fin ensartet masse og hæld det over svampene og sellerien. Vend det hele sammen og tilsæt estragon og rå skalotteløg. Beklæd en brødform med bagepapir og hæld massen heri. Bag i vandbad ved 175° i 35-45 min. til terrinen er fast og lysebrun på toppen. Pisk en vinaigrette af eddike, sennep, olie, purløg og løg. Smag til med salt og peber. Anret salatbladene på et fad sammen med skiver af svampeterrin. Dryp med vinaigretten og server straks. Svampeterrinen kan serveres både kold og varm.

Energi 11820 kJ
Protein 14%
Kulhydrat 45%
Fedt 41%