close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Koldhævede kefirboller

Koldhævede kefirboller

Åhh den skønne duft af nybagt brød - det slår næsten alt. Prøv de koldhævede kefirboller, de er lige til at smide på pladen og derefter i ovnen for til sidst at lande på morgenbordet - en god start på dagen.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 350 g vand - lillefingervarmt
  • 12 g sukker
  • 10 g groft salt
  • 42 g olivenolie
  • 200 g ESSENS Kefir
  • 700 g ølandshvede
  • 50 g havregryn
  • 1 portion
  • 720 minutter

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og salt. Rør olivenolie, kefir og mel i og slå dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i ca. 12 timer - eller til næste dag.

Drys halvdelen af havregrynene på 2 bageplader og klip eller skær dejen i stykker (uden at mase for meget luft ud af den) og læg dem på pladerne. Drys dem med resten af havregrynene og lad dem efterhæve i ca. 45 min. Bag dem til de er gyldne. Server dem lune med ESSENS saltet smør.

Bagetid

10-15 min. ved 210°.

Energi 13470 kJ
Protein 10%
Kulhydrat 72%
Fedt 18%