close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kør-om Kold øllebrød med kærnemælk, flødeskum, granatæble og så friske æbletern

Kør-om Kold øllebrød med kærnemælk, flødeskum, granatæble og så friske æbletern

Ingredienser

Dag 1 - Øllebrød
  • 200 g mørkt rugbrød uden for mange kerner
  • 300 g vand
  • 300 g hvidtøl
  • 40 g sukker
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner
Dagen før - Øllebrød

Udblød rugbrød i vand og lad stå, overdækket med film, et par timer eller til næste dag. Kør hurtigt det udblødte rugbrød på en foodprocessor. Kom det i en gryde sammen med øl og sukker. Bring det i kog og kog det under omrøring i ca. 5 min. Grøden må ikke være for tyk i konsistensen. Lad det køle af tildækket i køleskabet. (Du kan også bruge en rest øllebrød fra en anden dag.)

Pisk fløden let stiv. Bland den kolde øllebrød med A-38, kærnemælk og vanillesukker. Smag evt til med lidt mere sukker. Smagen afhænger meget af det rugbrød, der er brugt i retten. Suppen skal være i konsistens som koldskål, så tilsæt evt lidt mere kærnemælk, hvis den er for tyk. Anret suppen i små tallerkener og top med lidt flødeskum, granatæblekerner og æbletern.

Energi 6310 kJ
Protein 11%
Kulhydrat 58%
Fedt 29%