close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Krydderkage med gulerødder og syrlig kirsebærcreme

Krydderkage med gulerødder og syrlig kirsebærcreme

Denne krydderkage indeholder hele 300 g rodfrugter, hvilket giver kagen en forbavsende god smag, samt en fugtighed der gør kagen dejlig svampet. Den syrlige kirsebærcreme giver et både smukt og lækkert modspil til de søde rodfrugter og har du ikke lige kirsebær ved hånden, kan de sagtens erstattes af andre bær eller frugter.

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 80 g majsolie
  • 104 g æg
  • 125 g hvedemel
  • 4,5 g stødt kanel
  • 3 g stødt nellike
  • 3 g stødt ingefær
  • 3 g fint salt
  • 6 g natron
  • 300 g groftrevne rodfrugter, fx gulerødder , pastinak og persillerod
  • 75 g hakkede, ristede valnødder
  • 165 g kirsebær
  • 10 g sukker
  • 4 g citronskal (usprøjtet)
  • 50 g Kløver® yoghurt 2% græsk inspireret
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Pisk sukker og olie godt sammen. Pisk æggene i et ad gangen og pisk rigtig, rigtig godt. Sigt og bland mel, krydderier, salt og natron i dejen og vend rodfrugter og de hakkede nødder i til sidst. Fyld dejen i en smurt springform/lille bradepande. Bag ca. 45 min. ved 175°. Afkøles på rist. Hak kirsebærrene groft og vend dem med sukker og citronskal. Mariner kirsebær med sukker og citron og lad stå minimum en time og gerne til næste dag. Hæld kirsebærrene til afdrypning. Pisk fløden let stiv og vend yoghurt og kirsebær heri. Smag til, evt. med mere sukker og citron. Skær kagen i passende stykker og server med iskold kirsebærcreme. Du kan bruge kirsebær som allerede er syltet, eller du kan erstattes dem af andre bær, fx blåbær, solbær eller brombær evt. fra frost Tip: Saften fra kirsebærrene kan du bruge fx i en vildtsauce - eller bare drik den og nyd den.  

Energi 10200 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 53%
Fedt 41%