close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kvarte ristede løg glaseret med kirsebær og rosmarin og sellerifløde med valnødder

Kvarte ristede løg glaseret med kirsebær og rosmarin og sellerifløde med valnødder

Løg er universel og nok den vigtigste ingrediens i mange retter. Tænk på mormors frikadeller, tomatsaucen, den kraftige osso buco eller marinerede sild uden løg – det ville være en ret kedelig affære uden meget smag. Her får de glaserede løg fuld opmærksomhed både smagsmæssigt og visuelt.

Ingredienser

Ristede løg
  • 650 g store rødløg
  • 42 g olivenolie
  • 1 stilk rosmarin
  • 100 g friske eller frosne kirsebær
  • 42 g æbleeddike
  • 12 g rørsukker
  • 6 g salt
Sellerifløde
  • 700 g knoldselleri
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g mælk
  • 50 g valnødder
  • 6 g salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner
Ristede løg

Pil løgene så de stadig hænger sammen i top og bund. Del løgene i kvarte og rist dem lysebrune i olivenolie.Tilsæt den hakkede rosmarin og steg med et par minutter. Tilsæt kirsebær, æbleeddike, sukker og salt og lad løgene simre i saften under låg i ca. 7 min. Fjern låget når løgene er næsten møre og lad kirsebærlagen koge ind, så den bliver tyk og sirupsagtig og "hænger fast" på løgene.

Sellerifløde

Rens knoldsellerien og skær i små stykker. Kog den mør i mælk og fløde uden låg. Mælkeblandingen må gerne koge ind, så der er ca. 1 dl væde tilbage. Blend herefter det hele til en tyk creme. Tilsæt hakkede valnødder og smag til med salt og peber. Server løgene lune eller afkølede med sellerifløden.

Energi 7390 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 32%
Fedt 59%