close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kvarte ristede løg glaseret med kirsebær og rosmarin. Sellerifløde med valnødder.

Kvarte ristede løg glaseret med kirsebær og rosmarin. Sellerifløde med valnødder.

Vi hylder løgene i denne uges opskrift! Løg bliver ofte taget for givet og får sjældent meget kredit for sin medvirken i retten, men faktisk er løg universel og nok den vigtigste ingrediens i mange retter -særligt hvis vi glemmer at tilsætte det! Tænk på mormors frikadeller, tomatsaucen, den kraftige osso buco eller marinerede sild uden løg – det ville være en ret kedelig affære uden meget smag! Her, glaseret i kirsebær, får løget fuld opmærksomhed både smagsmæssigt og visuelt.

Ingredienser

Ristede løg
  • 650 g store rødløg
  • 42 g olivenolie
  • 1 stilk rosmarin
  • 100 g friske eller frosne kirsebær
  • 42 g æbleeddike
  • 12 g rørsukker
  • 6 g salt
Sellerifløde
  • 700 g knoldselleri
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g mælk
  • 50 g valnødder
  • 6 g salt
  • friskkværnet peber
Hertil
  • 1 kg dampet torskefilet
  • 400 g ristet fuldkornsrugbrød i skiver
  • 10 portioner
Ristede løg

Pil løgene så de stadig hænger sammen i top og bund. Del løgene i kvarte og rist dem lysebrune i olivenolie.Tilsæt den hakkede rosmarin og steg med et par minutter. Tilsæt kirsebær, æbleeddike, sukker og salt og lad løgene simre i saften under låg i ca. 7 min. Fjern låget når løgene er næsten møre og lad kirsebærlagen koge ind, så den bliver tyk og sirupsagtig og "hænger fast" på løgene.

Sellerifløde

Rens knoldsellerien og skær i små stykker. Kog den mør i mælk og fløde uden låg. Mælkeblandingen må gerne koge ind, så der er ca. 1 dl væde tilbage. Blend herefter det hele til en tyk creme. Tilsæt hakkede valnødder og smag til med salt og peber. Server løgene lune eller afkølede toppet med sellericremen sammen med fisk og ristet rugbrød. God som en flot hapser på buffeten eller som selvstændig frokostret. Løg og sellericreme passer også godt som tilbehør til vildtkrebinetter eller et klassisk farsbrød af kalvekød.

Energi 14200 kJ
Protein 29%
Kulhydrat 37%
Fedt 34%