close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kyllingeragout fyldt med grøntsager

Kyllingeragout fyldt med grøntsager

Ingredienser

  • 750 g rensede fileter af kyllingebryststykker
  • 300 g skrubbede nye kartofler
  • 6 dl grønsagsbouillon
  • 300 g Arla® flødeost naturel 70+ (25%)
  • 16 g dijonsennep
  • 10 g salt
  • 1 dl vand
  • 20 g majsstivelse fx maizena
  • 200 g rødløg i kvarte
  • 200 g flækkede gulerødder gerne i flere farver og med top
  • 200 g blomkål i buketter
  • 100 g slikærter evt. flækkede
  • 100 g forårsløg i lange stykker
  • 150 g kogte sorte bønner
  • 30 g blandede krydderurter fx purløg
Tilbehør
  • 300 g groft brød fx speltbrød og dild
  • 10 portioner

Kog kyllingefileter og kartofler i bouillonen ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Tag kartofler og kød op og “flå” kødet i mundrette bidder. Pisk osten i bouillonen og tilsæt sennep og salt. Rør majsstivelse og vand til en jævning og rør den i saucen. Kom kartoflerne tilbage i saucen sammen med rødløg, gulerødder og blomkål. Kog ca. 5 min. under låg. Kom slikærter, forårsløg, sorte bønner og kødet i saucen og kog i yderligere ca. 2 min. Vend de friske krydderurter i og server med groft brød.

Energi 13350 kJ
Protein 30%
Kulhydrat 40%
Fedt 30%