close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Kyllingesalat med feldsalat og mælkebøtte

Kyllingesalat med feldsalat og mælkebøtte

Inspirerende, mættende og velsmagende salat med smukke grønne og gule farver. Mælkebøtteblade smager godt i salat, især de unge spæde skud. De gule kronblade fra blomsten er flotte at pynte med, men kan også bruges til en helt gul mælkebøtte sirup, som passer godt til ost.

Ingredienser

Dressing
  • 35 g æggeblommer
  • 5 g finthakket hvidløg
  • 12 g dijonsennep
  • 20 g friskpresset citronsaft
  • 3 g salt
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g grønsagsbouillon
  • 400 g kogte butter beans (af ca. 200 g tørrede, udblødte)
  • 250 g agurker - skåret i stave
  • 75 g skyllet og tørret feldsalat
  • 75 g skyllede og tørrede spæde blade fra mælkebøtter eller rucola
  • 300 g kogte kerner, fx. perlespelt, kamutkorn eller lign.
  • 400 g stegt kyllingefileter - skåret i skiver
  • 150 g landbrød - skåret i tern - ristet til croutoner
Pynt
  • gult kronblad
  • små blade fra mælkebøtte
  • 10 portioner
Dressing

Pisk æggeblomme, hvidløg, sennep, citronsaft og salt godt sammen. Pisk fløde og bouillon i og vend de kogte bønner i dressingen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til.

Bland agurk, feldsalat og mælkebøtteblade i et stort fladt fad. Fordel herpå de afkølede kerner og kylling. Hæld dressing med bønner over salaten og afslut med de sprøde brødcroutoner. Pynt med kronblade og blade fra mælkebøtterne.

Energi 9140 kJ
Protein 30%
Kulhydrat 41%
Fedt 29%